Ons rundvlees is van gegarandeerd Nederlandse afkomst (Maas Rijn en Ysel runderen), Rood bont, vrouwelijk en niet ouder dan 2,5 a 3 jaar.
Onze koeien staan ‘s winters op stal maar gaan zodra het weer het toelaat de wei in.
Wij adviseren, voor zover mogelijk, altijd een stuk vlees te braden met zijn vet, dan komt de smaak nog meer tot zijn recht.
Omdat wij iedere week 1 à 2 hele koeien verwerken is onze traceerbaarheid en controle goed. Wanneer je als slager met losse rundvlees onderdelen werkt, zoals veel slagers doen, werk je met veel meer “afzenders”en is het veel moeilijker om kwaliteit en de veiligheid te waarborgen zoals wij dat doen.
Bewaar rundvlees altijd op een koude plaats in de koelkast. Vers vlees is ongeveer 4 dagen houdbaar. In de diepvries kunt u rundvlees zo’n 3 maanden bewaren. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het vlees kan chambreren, dit komt de smaak beslist ten goede. Kruid en zout het vlees pas kort voor het bakken of beter zout het tijdens of na het bakken.
Hieronder een overzicht van ons assortiment:
T-bone |
Riblappen |
Cote de Boeuff |
Runder lenderollade |
Biefstuk |
Rosbief |
Kogelbiefstuk |
Bieflappen |
Haasbiefstuk, tournedos |
Magere stooflappen |
Zijlende |
Runderpoulet |
Staartstuk met vet |
Hacheevlees |
Runderschnitzels |
Schenkel met been |
Sukadelappen |
En verder alles wat er aan een koe zit |