Slagerij Bood

Zandvoortselaan 161
2106 AM Heemstede / Aerdenhout
0235242158

Door z’n fijne structuur en verfijnde smaak is kalfsvlees een ware delicatesse. Daarnaast is het een waardevol voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde. Rijk aan mineralen en vitaminen, natrium-arm, mals en licht verteerbaar.

Kalfsvlees dat uitblinkt

Het kalfsvlees van onze slagerij is afkomstig van een boer, die werkt volgens de IKB-normen. IKB staat voor Integraal Keten Beheer; dat houdt in dat hij garandeert dat de kalveren op een waardige manier gehuisvest zijn en dat er niet gewerkt wordt met groei bevorderaars of enige andere schadelijke medicijnen. Verder selecteert deze boer voor ons bijna iedere week 1 kalf wat uitblinkt in kleur, fijnheid en bouw.

Veelzijdig kalfsvlees

Kalfsvlees is een bijzonder veelzijdig product. Het kan op vele manieren worden bereid en laat zich gemakkelijk combineren met warme en koude groenten, met pasta’s, aardappelen, brood en nog veel meer. Bovendien is kalfsvlees eenvoudig en snel te bereiden.

Bereiding en behandeling van kalfsvlees

Bewaar kalfsvlees altijd op een koude plaats in de koelkast. Vers vlees is ongeveer 3 dagen houdbaar. In de diepvries kunt u kalfsvlees zo’n 3 maanden bewaren. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het vlees kan chambreren, dit komt de smaak beslist ten goede. Kalfsvlees heeft een zachte smaak. Gebruik daarom niet al te sterke of overheersende kruiden. Kruid en zout het vlees ook kort voor het bakken of beter zout het tijdens of na het bakken. Voor sauzen geldt hetzelfde als voor de kruiden. Combineer kalfsvlees bij voorkeur met milde sauzen, zoals een room-, witte wijn- of champignonsaus. Bij kalfsvlees kunnen alle soorten (jonge)rode, witte en rose-wijnen geserveerd worden.

Slagerij Bood

Zandvoortselaan 161
2106 AM Heemstede / Aerdenhout
0235242158

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten